LA RIOJA - De Fransman David Frétigne heeft zondag de tweede etappe van de Dakar Rally bij de motoren gewonnen.

De coureur van Yamaha boekte in de rit van Cordoba naar La Rioja de achtste etappezege in 'Dakar' uit zijn carrière. Frétigne had 43 seconden voorsprong op zijn landgenoot David Casteu, zaterdag winnaar van de eerste rit.

Casteu blijft leider in het algemeen klassement. Twee favorieten voor de eindzege, de Spanjaard Marc Coma en de Fransman Cyril Despres, moesten beiden wat tijd toegeven op Frétigne.

Coma had 1.08 minuten langer nodig, Despres zelfs 2.50.

Al-Attiyah

Nasser Al-Attiyah heeft zondag de tweede etappe van de Dakar Rally, van Cordoba naar La Rioja, bij de autocoureurs gewonnen en de leiding in het algemeen klassement overgenomen.

De rijder uit Qatar stuurde zijn VW Touareg in ruim vier uur door de Argentijnse klassementsproeven van in totaal 355 kilometer.

Hij had ruim een minuut voorsprong op de Fransman Guerlain Chicherit in een BMW. De Braziliaan Mauricio Jose Neves finishte als derde.

In de algemene rangschikking is zijn voorsprong op de Spanjaard Carlos Sainz, ook in een Volkswagen, 1.19. De Fransman Stéphane Peterhansel met 2.30 goedmaken.

Tsjagin

De Russische trucker Vladimir Tsjagin heeft ook de tweede etappe van de Dakar Rally gewonnen.

Hij finishte met zijn Kamaz na 4.35.07, bijna drie minuten eerder dan zijn landgenoot en grote rivaal Firdaus Kabirov. Deze staat in het algemeen klassement nu op bijna zeven minuten.

De Braziliaan André Azevedo arriveerde zondag als derde op een klein kwartier. Wulfert van Ginkel vormde met zijn bijrijders Richard de Rooij en Willem Tijsterman de beste Nederlandse combinatie. Hij werd knap vijfde op 18.22.