AMSTERDAM - Rafael Nadal is 2010 goed begonnen. De Spanjaard won het demonstratietoernooi in Dubai. In de finale was hij te sterk voor Robin Söderling: 7-6 (3), 7-5.

De Zweed had vrijdag nog voor een verrassing gezorgd door Roger Federer in drie sets te verslaan. De Zwitser werd nog wel derde door David Ferrer met 6-1, 7-5 te kloppen.

Nadal speelt volgende week in Qatar als voorbereiding op de Australian Open waar hij titelverdediger is. Hij liet weten dat de nummer één-positie niet zijn grote doel is.

Competitief

"Iedereen wil dat natuurlijk, maar mijn doel is het hele jaar competitief te zijn en zo veel mogelijk toernooien te winnen." Vorig jaar miste Nadal een aantal maanden vanwege een knieblessure, waardoor hij zijn titel op Wimbledon niet kon verdedigen.

Na Qatar en de Australian Open komt 'Rafa' in Rotterdam het ABN-Amro World Tennis Tournament spelen. "Na afloop van het seizoen ben ik door blijven oefenen. Ik hoop op goede toernooien in Doha, Australië en Rotterdam, dan heb ik drie weken vrij."