CORDOBA - Door een aanrijding in de eerste etappe van de Dakar Rally is zaterdag een toeschouwer ernstig gewond geraakt en later in een ziekenhuis overleden. Het slachtoffer is een 28-jarige vrouw.

Dat heeft de organisatie zaterdagavond bevestigd.

''Ze had door het ongeluk zwaar hersenletsel opgelopen, maar ook ernstige verwondingen aan buik en bekken", liet Norberto Brusa, de chefarts van de afdeling intensive care, weten.

"Tijdens het vervoer naar het ziekenhuis in Cordoba kreeg ze tweemaal een hartstilstand. Alle medische zorg heeft niet mogen baten. Ze is kort na aankomst in het hospitaal overleden."

Vijf gewonden

De Duitser Mirco Schultis vloog na 75 kilometer met zijn auto uit de bocht en reed in op het publiek. In totaal liepen vijf mensen letsel op, van wie dus een het niet overleefde.

Twee anderen zijn eveneens met een helikopter naar het ziekenhuis van provinciehoofdstad Cordoba gebracht. De toestand van een 24-jarige man met verscheidene botbreuken is zorgelijk. Een jong kind is buiten levensgevaar. Twee slachtoffers zijn ter plaatse in Rio Cuarto behandeld.