LONDEN - Jan Vennegoor of Hesselink heeft zaterdag weinig plezier beleefd aan zijn optreden in het toernooi om de FA Cup. Zijn huidige werkgever Hull City ging er in de derde ronde roemloos uit bij Wigan Athletic: 4-1. De lange Oldenzaler werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Mario Melchiot had bij de thuisclub alle reden tot lachen.

Na rust werkten Charles N'Zogbia (2), James McCarthy en Scott Sinclair de achterstand van 0-1, doelpunt Geovanni Deiberson, weg.

Rachid Bouaouzan bleef bij Wigan op de bank. Bij Hull mocht George Boateng nog opdraven voor de laatste twintig minuten.

Newcastle

Tim Krul deed wat Newcastle van hem verlangde. Hij hield 'de nul'. De Haagse doelman mocht in en tegen Plymouth beginnen in plaats van Steve Harper. Het bleef 0-0, zodat Newcastle het voor eigen publiek nog eens mag overdoen.

Voor keeper Dorus de Vries en Cédric van der Gun zit het belangrijkste Engelse bekertoernooi er op. Ze verloren met Swansea bij Leicester: 2-1. Dany N'Guessan maakte de winnende treffer vlak voor het eindsignaal.

Heitinga

Everton, met Johnny Heitinga 90 minuten actief, ontdeed zich pas in de slotfase van Carlisle: 3-1. Tim Cahill en Leighton Baines (strafschop) voorkwamen een replay.

Ipswich Town ging door ten koste van Blackpool, dat met negen man eindigde. Invaller Rob Edwards kreeg een kwartier voor tijd als tweede rood wegens het neerleggen van een doorgebroken speler. Owen Garvan maakte uit de toegekende vrije trap de 2-1. Bij Ipswich keek Pim Balkenstein als reserve toe.

Bij Manchester City speelde Nigel de Jong alleen de eerste helft. Vlak voor rust kwam zijn ploeg uit bij Middlesbrough op 0-1 door Benjani Mwaruwari. Daar zou het bij blijven. Michel Kuipers, de 35-jarige Amsterdamse doelman van Brighton, bekert ook door. Zijn nieuwste Engelse club won met 1-0 bij Torquay.

Liverpool

Liverpool moet op herhaling tegen Reading, maar dan wel op Anfield Road. Zaterdag werd op het wedstrijdformulier van dit 'op papier' zo ongelijke duel 1-1 ingevuld. Reading kwam door Simon Church halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong.

Steven Gerrard maakte voor rust gelijk. Liverpool trad op oorlogssterkte aan, met onder anderen Dirk Kuijt, Fernando Torres, Fabio Aurelio en David Ngog. In de slotfase gaf de bekritiseerde coach Rafael Benitez de voorkeur aan Yossi Benayoun als pinchhitter boven Ryan Babel.