AMSTERDAM - Roy Makaay speelt mogelijk na de winterstop voor FC Nürnberg. De nummer 17 van de Bundesliga wil zich de komende weken versterken en de naam van de Feyenoord-spits staat daarbij hoog op het verlanglijstje.

Dat meldt het Duitse sportblad Kicker. Makaay heeft in Rotterdam nog een contract tot het eind van het seizoen.

Makaay speelt sinds 2007 voor Feyenoord, maar dit seizoen is hij onder trainer Mario Been op een zijspoor beland. In Duitsland heeft de 34-jarige spits een uitstekende reputatie. Tussen 2003 en 2007 maakte hij in dienst van Bayern München meer dan honderd doelpunten.

Begroting

Onlangs liet Makaay nog weten niet weg te willen uit Rotterdam, maar voor Feyenoord lijkt een transfer goed uit te komen, vooral omdat het salaris van Makaay behoorlijk op de begroting drukt.

Nürnberg ontsloeg vorige week trainer Michael Oenning en is na de aanstelling van diens opvolger Dieter Hecking bezig de selectie te versterken.

Doelpunten

Breno wordt gehuurd van Bayern München, dat mogelijk ook Andreas Ottl tijdelijk uitleent. Verder is de Sloveens international Radoslav Zabavnik op proef. Makaay zou na de winterstop voor de doelpunten moeten gaan zorgen.