LONDEN - Co Stompé is in de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts (PDC) in Londen uitgeschakeld. De Nederlander verloor vrijdag met 5-3 van Welshman Mark Webster.

Stompé kwam met 4-0 achter, maar won daarna drie sets op rij. Verder liet zijn opponent, een debutant in het Alexandra Palace, het niet komen.

''Mark ging als de brandweer'', reageerde Stompé na afloop. ''Hij speelde fantastisch. Toch heb ik hem nog laten werken voor zijn centen. Helaas was het niet genoeg.''

De in Lelystad wonende Amsterdammer hield aan het WK, dat gedoteerd is met in totaal een miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro) aan prijzengeld, ongeveer 27.500 euro over.

Halve finale

Webster treedt in de halve eindstrijd aan tegen de grote Engelse favoriet Phil Taylor of diens landgenoot Adrian Lewis. Raymond van Barneveld speelt vrijdagavond tegen Ronny Baxter om een plek bij de beste vier.

Als de Hagenaar wint dan krijgt hij zaterdag te maken met de verrassend sterke Australiër Simon Whitlock, die na Colin Osborne, Wayne Jones en Terry Jenkins ook James Wade bedwong: 5-3. Whitlock gooide in de kwartfinale vijftien keer 180 en haalde een gemiddelde van 35,12 punten per pijl.