AMSTERDAM - Raymond van Barneveld staat net als Co Stompé in de kwartfinale van het PDC WK. De Hagenaar won met 4-1 van Kevin Painter. In de kwartfinale is Ronnie Baxter de volgende tegenstander van Van Barneveld.

De Engelsman versloeg zijn landgenoot Colin Lloyd met 4-1. Co Stompé speelt bij de laatste acht tegen Mark Webster.

'Barney' oogde in het Londense Alexandra Palace iets zekerder dan in de vorige rondes, maar het kwam vooral door Painter dat de Nederlander eenvoudig uitliep.

'The Artist' haalde bij lange na niet het vereiste niveau om het Van Barneveld lastig te maken en kwam dan ook met 3-0 in sets achter.

Eenvoudig

In de vierde set, die Painter was begonnen, nam Van Barneveld eenvoudig een 2-0 voorsprong en hij kreeg ook een dart om de wedstrijd naar zicht toe te trekken. Toen dat mislukte, ging er direct van alles mis bij de Hagenaar en via drie legs op rij won Painter de vierde set.

In de vijfde set was Van Barneveld weer iets beter bij de les. Ondanks dat hij de dubbels maar matig stond te raken, kwam hij weer op 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Barney een tweede wedstrijddart. Net als de eerste was die op de bullseye en net als de eerste miste Van Barneveld.

Omdat Painter de kans om 107 uit te gooien liet liggen, was het even later met dubbel acht op de derde wedstrijddart wel raak.