ZEIST - Henk Kesler wil dat voetballers worden gekort op hun salaris. Volgens de directeur betaald voetbal van de KNVB is het terugschroeven van de salarissen van bijvoorbeeld spelers en trainers een eerste stap om de financiële problemen in het Nederlandse voetbal aan te pakken.

Kesler riep woensdag in zijn column op de website van de bond op om daar een discussie over te starten.

''Laten we hopen dat we in ieder geval op korte termijn oplossingen kunnen vinden die het de desbetreffende clubs mogelijk maakt het seizoen 2009-2010 af te maken, waarna voor het komende seizoen toch een structurele oplossing voorhanden zal moeten zijn om taferelen als het afgelopen jaar te voorkomen'', aldus Kesler.

''Het collectief terugschroeven van salarissen van spelers, trainers en management zou een eerste stap in de goede richting zijn.''

'Belchinezen'

Kesler liet in zijn column tevens weten dat voetbalfans in 2010 in de stadions 'gewoon' mogen blijven bellen.

Hij probeerde daarmee een einde te maken aan de verwarring die was ontstaan na een verhaal in het weekblad Voetbal International.

In een interview over het gokschandaal en de inmiddels beruchte 'Belchinezen' op de tribunes had Kesler geopperd om telefoneren in de stadions te verbieden.

Kwinkslag

''Hang op de tribune een bordje met: Verboden te bellen. Telefoons uit. Dat zijn huisregels. Dat mag'', had Kesler laten optekenen in VI.

De KNVB-directeur zei woensdag dat slechts als een kwinkslag te hebben geopperd. ''Iedereen kan dus gerust zijn mobieltje weer meenemen naar het stadion in 2010.''