BIRMINGHAM - Winnen is dezer dagen een lastige opgave voor Liverpool. De ploeg van de bekritiseerde Spaanse coach Rafael Benitez leek dinsdagavond in de Premier League ook niet voorbij Aston Villa te komen.

In Birmingham bleef het tot de 93e minuut 0-0, toen sloeg alsnog spits Fernando Torres toe.

Dirk Kuijt stond op Villa Park weer in de basis. Collega-international Ryan Babel mocht een kwartier voor tijd opdraven in de plaats van Alberto Aquilani, maar de oud-Ajacied kon de beslissing niet forceren.

Torres, die tot dat moment nog niet al te veel had laten zien, slaagde daar ver in blessuretijd wel in: 0-1.

Hull City

Hull City, met degradatie bedreigd, voegde een kostbaar punt aan zijn totaal toe door 2-2 te spelen bij naaste concurrent Bolton Wanderers. De thuisploeg leidde na ruim een uur comfortabel met 2-0 door treffers van Ivan Klasnic en Kevin Davies.

Dat was voor Hull-coach Phil Brown het sein Jan Vennegoor of Hesselink naar het front te sturen. De lange Oldenzaler, die vaak op de reservebank begint en daar veel te lang naar zijn zin blijft zitten, scoorde niet maar inspireerde de bezoekers wel.

Stephen Hunt profiteerde met twee treffers, de gelijkmaker produceerde hij tien minuten voor tijd op aangeven van Vennegoor. George Boateng mocht van Brown de gehele wedstrijd spelen.