VENLO - Het vertrek van Keisuke Honda bij VVV-Venlo is aanstaande. De Limburgse club is dicht bij een akkoord met CSKA Moskou over de transfer van de Japanner.

''Iedereen heeft wat water bij de wijn gedaan en we komen nu steeds dichter bij elkaar. Ik heb goede hoop dat we er een dezer dagen uit gaan komen'', zei VVV-voorzitter Hai Berden dinsdag. VVV wilde aanvankelijk 10 miljoen euro hebben voor de 23-jarige middenvelder.

CSKA Moskou was al langer geïnteresseerd in Honda, maar de Japanner zelf heeft volgens Berden pas sinds anderhalve week interesse in een Russisch avontuur.

''Rusland schrikt toch veel mensen af, maar voor Honda is het dichter bij huis, hij gaat Champions League spelen en meer geld verdienen'', aldus Berden die de gedachtenverandering van zijn spelmaker wel begrijpt.

Yoshida

De Limburgers hebben meteen al een bestemming voor een deel van het transfergeld: de Japanse verdediger Maya Yoshida van Nagoya Grampus. Berden: ''In hem zijn we al langer geïnteresseerd, maar zijn komst hangt dus af van Honda.''