ROTTERDAM - De proloog van de Ronde van Frankrijk in Rotterdam begint op zaterdag 3 juli 2010 om half vijf 's middags en zal rond acht uur 's avonds zijn afgelopen.

Op die manier concurreert de Tour het minst met het WK voetbal in Zuid-Afrika. Dat meldde de gemeente Rotterdam maandag.

De mogelijkheid bestaat dat het Nederlands elftal op diezelfde dag in actie komt in de kwartfinale, die om half negen 's avonds begint.

Om zoveel mogelijk publiek en televisiekijkers te trekken, is de proloog van de Tour op uren gepland waarin Oranje nog niet aantreedt.

De reclamekaravaan gaat zaterdag 3 juli om 14.30 uur rijden. Een dag later vertrekt de commerciële optocht al om 10.05 uur.

Brussel

De start van de eerste etappe naar Brussel, over 224 kilometer, is zondag 4 juli om 11.50 uur op de Westerkade aan de Nieuwe Maas in Rotterdam.

Het peloton zal na een korte rondrit door de stad om 12.00 uur stoppen op de Erasmusbrug. Tien minuten later volgt daar het officiële startsein voor de eerste etappe in de Tour 2010.