ZEIST - De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft PSV'er Mateja Kezman naar aanleiding van de rode kaart van zaterdag een schikkingsvoorstel gedaan van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Als de aanvaller dit accepteert, mist hij de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ajax op 26 oktober.

Kezman kreeg zaterdag in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag (0-4) rood na het maken van een slaande beweging naar tegenstander Van As. Kezman heeft een dag de tijd om het voorstel af te wijzen. De eerstvolgende competitiewedstrijd van PSV is 18 oktober, thuis tegen Heerenveen.

Rommedahl

Ploeggenoot Dennis Rommedahl is niet in staat van beschuldiging gesteld voor vermeend natrappen richting Tim de Cler van AZ. Naar aanleiding van televisiebeelden stelde de aanklager een vooronderzoek in naar het gedrag van de Deense PSV'er in het thuisduel met AZ op 27 september. De aanklager vond na het zien van de beelden en het afnemen van verklaringen niet overtuigend bewezen dat Rommedahl zich schuldig had gemaakt aan natrappen. Hij heeft de zaak geseponeerd.

Kooiman

Doelman Frank Kooiman van eerstedivisieclub Sparta heeft een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk gekregen. Kooiman kreeg 3 oktober in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.