ROTTERDAM - Roy Makaay gaat ervan uit dat hij zijn contract bij Feyenoord dit seizoen uitdient. ''Er speelt op dit moment helemaal niks'', laat de 34-jarige aanvaller op zijn eigen website weten.

De voormalige topschutter heeft het naar eigen zeggen nog steeds prima naar zijn zin bij de Rotterdamse club waar hij onder de nieuwe trainer Mario Been niet meer op een vaste basisplaats kan rekenen.

''Mijn gezin is gelukkig in Rotterdam'', geeft Makaay aan. ''Natuurlijk had ik dit seizoen meer willen scoren en daarmee mijn ploeg meer willen helpen.

Maar de trainer heeft zijn eigen plannen met een team en kiest voor andere spelers. Het is dan ook nog zo dat de ploeg geweldig presteert en dat is het allerbelangrijkste, dat vind ik zelf ook. Maar de bank zal nooit wennen.''

Geweldige club

Makaay: ''Het ziet er dan ook naar uit dat ik mijn huidige contract gewoon ga uitdienen in deze geweldige stad en bij deze geweldige club."

"Ik wil ook graag mijn steen bijdragen aan de weg die we zijn ingeslagen met de huidige trainer. We hebben een doel voor ogen met elkaar, daar wil ik graag aan meewerken. Dat verdienen de fans ook, die hebben al genoeg voor hun kiezen gehad.''

Salaris

Makaay is de bestbetaalde speler van het noodlijdende Feyenoord. Om de club tegemoet te komen, heeft hij ermee ingestemd om zijn salaris over een langere periode dan de contractduur (tot medio 2010) uit te smeren.

Hij weet nog niet of hij na dit seizoen zijn loopbaan als profvoetballer voortzet.