LONDEN - In de Engelse Premier League heeft koploper Chelsea maandag weer eens gewonnen. Na duur puntenverlies tegen West Ham (1-1) en Birmingham (0-0) liep de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Fulham wel goed af: 2-1.

Daardoor handhaafde de Londense ploeg zich in elk geval tot het einde van dit jaar op de eerste plaats.

De overwinning kwam moeizaam tot stand. Twintig minuten voor tijd keek Chelsea nog steeds tegen een achterstand aan door een snelle treffer van Zoltan Gera.

Didier Drogba en Chris Smalling (eigen doel) gaven het duel in de slotfase voor de thuisploeg een positieve wending. Voor Drogba was het alweer zijn veertiende competitietreffer.

Chelsea heeft op de ranglijst een voorsprong van vijf punten op Manchester United, dat woensdag thuis speelt tegen Wigan Athletic. Arsenal staat derde op zeven punten van Chelsea, met twee duels minder gespeeld. De Gunners treden woensdag bij Portsmouth aan.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur bleef in het spoor van de topclubs. De Londense club handhaafde zich bovenin door met 2-0 te winnen van West Ham United. De Spurs staan nu vierde met 37 punten, acht minder dan Chelsea.

Het energiek spelende Tottenham nam na 11 minuten de leiding door een doelpunt van Luka Modric. Negen minuten voor het eindsignaal maakte Jermain Defoe de 2-0. Het was Defoe's veertiende competitietreffer die daarmee de topscorerslijst met Drogba aanvoert.

Everton

Everton, met John Heitinga in de basisploeg, versloeg FC Burnley met 2-0. Boudewijn Zenden bleef bij Sunderland in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers (2-2) op de bank. Darren Bent scoorde twee keer voor de bezoekers.