AMSTERDAM - Arsenal is terug in de race om de Engelse landstitel. De ploeg uit Londen won zondag de topper tegen Aston Villa (3-0) en passeert daardoor Manchester United op de ranglijst van de Premier League.

De ploeg van trainer Arsène Wenger beleefde een moeilijke middag in het Emirates Stadion. De Londense club was heer en meester, maar het lukte de spelers maar niet om te scoren.

Diverse kansen van onder meer Andrei Arshavin en Denilson bereikten het net niet.

In de tweede helft brak Cesc Fabregas de ban voor Arsenal. De invaller zorgde in de 65e minuut voor een verdiende voorsprong door een vrije trap achter doelman Brad Friedel te krullen.

In de 80e minuut was het wederom Fabregas die Friedel wist te kloppen. Hij besliste de wedstrijd door de 2-0 binnen te tikken na een lange pass van verdediger Armand Traoré.

Droge knal

In de blessuretijd bepaalde Abou Diaby met een droge knal de eindstand op 3-0.

Arsenal staat nu tweede in de Premier League met vijf punten achterstand op koploper Chelsea. De ploeg van Wenger heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan stadsgenoot Chelsea tot twee punten naderen.

Nummer drie Manchester United kan zondag de tweede plaats weer overnemen. Het team van Edwin van der Sar moet daarvoor wel winnen van Hull City.