BIRMINGHAM - Chelsea heeft zaterdag punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Birmingham City. De koploper in de Engelse Premier League bleef steken op 0-0.

De Londenaren beëindigden het duel ook nog met tien man. Florent Malouda kon in de 89e minuut met twee gele kaarten op zak voortijdig naar de kleedkamer.

Naaste belager Manchester United kan tot op twee punten naderen als het zondag wint van Hull City.

Grote held in Birmingham was doelman Joe Hart, die tal van reddingen verrichtte. Oud-PSV'er Alex schoot kort voor rust uit een vrije trap tegen de lat.

West Ham United

West Ham United heeft de thuiswedstrijd tegen Portsmouth gewonnen. De club uit Londen won het duel in de kelder van de Premier League met 2-0. Door de winst is West Ham opgeklommen van de voorlaatste plaats naar voorlopig de vijftiende plek in de Premier League.

Portsmouth blijft door het verlies op de laatste plaats staan met veertien punten uit negentien gespeelde wedstrijden. Alessandro Diamanti maakte namens de thuisploeg de eerste treffer nog voor rust uit een penalty. Radoslav Kovac besliste vlak voor tijd de wedstrijd door uit een prima vrije trap raak te koppen.

Fulham en Tottenham Hotspur schotelden de toeschouwers een teleurstellende wedstrijd voor. De Londense clubs bleven steken op 0-0.

Chelsea-Birmingham City