AMSTERDAM - Michael Schumacher heeft woorden van dank gesproken in de richting van Ferrari en zijn fans, de tifosi. De Duitser doet dit via een open brief in Italiaanse media. "Ik draag Ferrari voor altijd met me mee in mijn hart."

De zevenvoudig kampioen was sinds 1996 aan Ferrari verbonden, maar treedt nu in dienst bij Mercedes. Ook keert hij terug in de Formule 1. Schumacher hoopt dat de Italianen hem zijn overstap vergeven.

"Ik heb veertien jaar onderdeel uitgemaakt van Ferrari en het steigerende paard heeft al die tijd ook onderdeel uitgemaakt van mij", schrijft Schumacher in zijn brief. "Ferrari draag ik met me mee in mijn hart. Voor altijd."

Warmte

"De warmte waarmee ik ben ontvangen, de kracht die mij is gegeven en de toewijding van vele Ferrari-fans zal ik nooit vergeten. Ik heb me altijd hartstikke welkom gevoeld en geprobeerd daar zoveel mogelijk voor terug te geven door succes na te streven."

Schumacher vervolgt: "Ik heb vrienden leren kennen en veel geleerd in mijn periode bij Ferrari. Ik weet nu wat de beste manier is om zaken te benaderen en heb deze lessen in Duitsland in de praktijk gebracht: zeur niet, maar probeer de schoonheid van dingen in te zien en daar vreugde aan te ontlenen."

Hoofdstuk

"Voor mij begint een nieuw hoofdstuk. Ik ga racen tegen Ferrari en dat doe ik met het grootst mogelijke respect. Ik ben ervan overtuigd dat het gevechten op het scherpst van de snede worden. Want inderdaad, ik verwacht dat Ferrari goed presteert. Ik ken het team en weet waartoe het in staat is."

"Ik wil graag iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Ik word heel vrolijk als blijkt dat de tifosi in 2010 niet alleen Ferrari steunen, maar mij ook het beste gunnen."