VENLO - De gesprekken tussen VVV-Venlo en CSKA Moskou over een transfer van Keisuke Honda staan momenteel op een laag pitje.

Dat liet voorzitter Hai Berden van de eredivisieclub donderdag weten naar aanleiding van berichten dat de Russische club niet wil voldoen aan de vraagprijs van VVV.

Berden verwacht dat de onderhandelingen na de feestdagen weer worden opgepakt. ''We zijn al een week of tien aan het praten en in ieder geval al een stuk verder dan aan het begin'', aldus de preses van de Venlonaren.

De Japanse smaakmaker van VVV trok in de eerste seizoenshelft de interesse van diverse clubs uit binnen- en buitenland. Nederlandse clubs hikken volgens Berden echter tegen de vraagprijs van zo'n 10 miljoen euro aan.

Struikelblok

''Een aantal clubs heeft concrete interesse in Honda, maar het bedrag vormt nog een struikelblok. Wij hebben echter de tijd. Na dit seizoen komt Honda nog uit op het WK, daar kan hij zich opnieuw laten zien.''

De 23-jarige middenvelder maakte dit seizoen zes doelpunten en leverde zeven assists. Honda is komende zomer met Japan bij het WK een van de tegenstanders van het Nederlands elftal. Berden wil opnieuw in Japan gaan shoppen als Honda daadwerkelijk vertrekt.

''We hebben daar een grote fanclub en veel sponsoren uit dat land. Ik heb diverse spelers op het oog die Honda mogelijk kunnen vervangen.''

Kagawa

Shinji Kagawa, een 20-jarige aanvaller van Cerezo Osaka, kwam onlangs al kennismaken in Venlo. Voor de international bestaat echter ook interesse uit onder meer Duitsland.

''We hopen in januari te horen waar hij voor kiest. Maar Kagawa zal nog geen versterking voor dit seizoen zijn. Hij is bovendien een buitenspeler en dus geen directe vervanger van Honda.''