EINDHOVEN - PSV moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De huidige topman Jan Reker ziet af van een nieuw contract. Hij haakt om persoonlijke redenen af.

Zijn verbintenis in Eindhoven loopt op 30 juni 2010 af. ''Ik blijf doorwerken tot het einde van dit seizoen'', liet hij woensdag weten op de website van PSV.

De raad van commissarissen van PSV zegt de beslissing van Reker (61) te betreuren. De oud-coach van onder meer PSV en Roda JC is sinds 2007 werkzaam als algemeen directeur bij de Brabantse club.

Persoonlijke redenen

''Mijn persoonlijke redenen om niet door te gaan wegen zwaarder'', betoogde Reker. ''Het is belangrijk om dit de organisatie in een vroeg stadium te laten weten. Tot aan het einde van het seizoen verandert er nog niet zoveel.''

Ook commercieel directeur Marcel van den Bunder gaat PSV verlaten. Zijn contract, dat op 1 mei 2010 afloopt, wordt niet verlengd.

''Hij reageerde uiteraard zeer teleurgesteld, maar we kiezen voor een structuur en een oplossing voor de lange termijn'', lichtte president-commissaris Frits Schuitema woensdag toe.

Andere invulling

Hij benadrukte dat PSV de directie een andere invulling wil gaan geven. De huidige functies van commercieel directeur en algemeen directeur worden gecombineerd.

''We willen de technische poot versterken'', stelde Schuitema. ''De nieuwe directeur zal een meer uitgesproken zakelijk profiel moeten hebben. We zoeken een persoon die managementkwaliteiten, commerciële ervaring én affiniteit met voetbal verenigt.''