AMSTERDAM - Het huidige Formule 1-coureursgilde reageert enthousiast op de terugkeer van Michael Schumacher in de sport. Nico Rosberg krijgt de legendarische Duitser als teamgenoot bij Mercedes GP.

"Het is fantastisch nieuws dat Michael terugkeert in de Formule 1 en mijn teamgenoot zal zijn bij Mercedes", aldus de Duitser tegen Autosport.

"Het is een grote uitdaging voor mij om het op te nemen tegen een van de beste coureurs uit de historie van de sport."

"Ik ben er zeker van dat we een sterk team vormen omdat hij zijn snelheid absoluut nog heeft. Het is ook erg goed nieuws voor de sport en voor de fans."

Voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton kijkt er naar uit om tegen Schumacher te racen. De Engelsman debuteerde in 2007, vlak na het afscheid van de Duitser.

Briljant

"Het is briljant nieuws", reageert Hamilton. "Ik ben blij dat hij terug is in de sport. Ik zag hem altijd racen toen ik nog in de lagere klassen rondreed en hoopte dat ik de Formule zou halen terwijl hij er nog was. Ik kijk er naar uit om hem op de baan te zien."

"Schumacher is een legende en een aardige vent, daarom ben ik blij dat hij de mogelijkheid heeft gekregen om de beste klus in de wereld te doen: racen in de Formule 1. Ik wens hem het beste", aldus Hamilton.

Opvolger

Ook Schumi's 'opvolger' Sebastian Vettel ziet zijn landgenoot graag terugkeren. "Ik ben blij voor Michael dat hij terug is. Hij weet wat hij doet. Ik hoop dat hij ondanks zijn leeftijd fit genoeg is om tegen ons te rijden."

Vettel is verrast door de comeback van de recordkampioen: "Dat had niemand verwacht. In de eerste plaats hoop ik dat hij geen problemen met zijn nek meer heeft."