AMSTERDAM - Mercedes GP-teambaas Ross Brawn is ervan overtuigd dat Michael Schumacher nog steeds races kan winnen in de Formule 1. De Duitser maakte woensdag zijn terugkeer in de sport bekend.

"Ik vroeg Michael of hij nog kan winnen en hij kan het beste beoordelen waartoe hij nog in staat is", aldus Brawn tegen Autosport. "Hij vertelde dat hij het nog kan en ik vertrouw hem volledig."

"Hij is altijd kritisch op zichzelf en weet wat hij kan en wat niet. Ik voel me goed bij zijn terugkeer en ik weet zeker dat dat niet misplaatst is."

Button

De Engelsman spreekt tegen dat Jenson Button weg moest bij het team om plaats te maken voor Schumacher. De huidige wereldkampioen stapte onlangs over naar McLaren-Mercedes.

"Dat is niet het geval", stelt Brawn. "We hebben geprobeerd om Jenson bij het team te houden en dat is niet gelukt. Het was uiteindelijk zijn besluit om weg te gaan, ondanks onze inspanningen om hem te laten blijven."

"Om eerlijk te zijn overlapte het elkaar enigszins. Toen Jenson dreigde te vertrekken begon ik met Schumacher te praten en van het een kwam het ander."

Passie

"Er is altijd een sterke band gebleven tussen ons. Ik zag dat hij teleurgesteld was toen hij afgelopen zomer niet bij Ferrari kon invallen. Michael heeft nog steeds veel passie voor de sport. Daarom zijn we ongelooflijk blij dat hij deel gaat uitmaken van ons team", besluit Brawn.