HAMBURG - De liefde voor het racen heeft Michael Schumacher aangezet tot een terugkeer in de Formule 1. Dat schreef de Duitser woensdag op zijn website, nadat Mercedes het nieuws over de samenwerking bekend had gemaakt.

"Mijn oude honger naar het racen is terug", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

"We praten nog over een driejarig contract, het gaat niet om een tijdelijke samenwerking", liet Schumacher weten. De 40-jarige coureur gaat naar verluidt op jaarbasis ongeveer 7 miljoen euro verdienen.

Meestrijden

"Ons doel is mee te strijden om de wereldtitel", zei de Duitser tijdens een telefonische persconferentie.

De zevenvoudig wereldkampioen heeft naar eigen zeggen geen last meer van zijn nek. De problemen met dat lichaamsdeel verhinderden hem eerder dit jaar nog om bij Ferrari in te vallen voor Felipe Massa.

Nekblessure

"Mijn nek vormt geen probleem meer. In de zomer was het te kort na mijn motorongeluk. Nu is alles geheeld. Ik voel me net een 12-jarige die door het leven huppelt als een klein kind", zei Schumacher.

Ross Brawn, de teambaas van het huidige Mercedes GP, benaderde Schumacher eind oktober tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi met de vraag of hij een terugkeer in de Formule 1 zou zien zitten.

"Op dat moment voelde ik me daar nog niet klaar voor, maar toen Ross me twee weken later opnieuw belde, realiseerde ik me dat mijn oude passie weer bij me naar boven kwam. Het is spannend en enorm inspirerend om weer in een Formule 1-auto te kruipen en te strijden om het wereldkampioenschap."

Cirkel

Schumacher gaf in een reactie toe dat het vooruitzicht om in een volledig Duits team te werken, erg aanlokkelijk is.

"Bovendien is de cirkel nu eigenlijk rond. Ik tekende mijn eerste contract als autocoureur bij Mercedes en zij hebben me ook gesteund toen ik de overstap naar de Formule 1 maakte."