AMSTERDAM - Mercedes GP heeft woensdag bevestigd dat Michael Schumacher een driejarig contract heeft getekend bij de renstal. De zevenvoudig wereldkampioen is in 2010 de teamgenoot van zijn landgenoot Nico Rosberg bij het Duitse team.

91-voudig GP-winnaar Schumacher was afgelopen zomer al dicht bij een rentree in de Formule 1.

De Duitser zou de geblesseerde Felipe Massa vervangen bij Ferrari, waar hij al in dienst was als adviseur, maar een oude nekblessure weerhield hem van een kortstondige invalbeurt. Van zijn neklachten is hij inmiddels volledig hersteld.

Geruchten

De geruchten rond de defintieve terugkeer van 'Schumi' werden half november aangezwengeld door de Duitse media.

Sinds Mercedes besloot om het succesvolle Brawn GP-team over te nemen is de voormalig Ferrari-coureur in beeld bij de nieuwe renstal.

De recordkampioen wordt bij Mercedes GP herenigd met Ross Brawn, die als technisch directeur betrokken was bij alle wereldkampioenschappen van Schumacher, zowel bij Benetton als Ferrari.

Oudste

Als het nieuwe seizoen half maart van start gaat in Bahrein is de Duitser 41. Daarmee is hij direct de oudste coureur van het Formule 1-veld.

Alleen zijn oud-teamgenoot Rubens Barrichello heeft meer ervaring. De Braziliaan reed 288 wedstrijden. Schumacher stond 250 keer aan de start.

Debuut

Schumacher debuteerde in 1991 tijdens de Belgische Grand Prix in een Jordan. Op dat moment stond de Duitser nog onder contract bij Mercedes, waarvoor hij in de sportscars uitkwam.

Na één wedstrijd voor het team van Eddie Jordan stapte Schumacher al over naar het grotere Benetton-team. In 1994 en 1995 werden met het Brits/Italiaanse team de eerste titels binnen gesleept.

Ferrari

Nadat Schumacher in '95 kampioen was geworden wist Ferrari hem te contracteren. Het Italiaanse team presteerde al een aantal jaren onder de maat en dacht met de Duitser de juiste man te hebben gevonden om het team er boven op te helpen.

Na een moeizoen eerste jaar bij de 'Scuderia' (1996) met 'slechts' drie overwinningen wist Schumacher tot en met zijn afscheid in 2006 mee te strijden om de titel.

Alleen 1999 (gebroken been in Engeland) en 2005 waren mindere seizoenen. Vanaf 2000 tot en met 2004 ging de titel, meestal met overmacht, naar de Duitser.