HEERENVEEN - PSV heeft zeer ontstemd gereageerd op het afgelasten van het bekerduel woensdagavond in en tegen Heerenveen.

De opgehoopte sneeuw en de vorming van ijspegels op het dak van de Zuid-tribune in het Abe Lenstra Stadion leveren te veel gevaar op voor publiek en spelers.

De wedstrijd is verplaatst naar zaterdag 16 januari, aftrap 19.45 uur.

De brandweer heeft de afgelopen dagen geprobeerd de sneeuw te verwijderen, maar dat is niet gelukt omdat niet het hele dak bereikt kon worden. Sneeuw en ijspegels kunnen elk moment naar beneden komen.

Gevaarlijk

''Er is sprake van exceptionele omstandigheden. Het veld, de tribunes, de wegen en de parkeerterreinen zijn op orde, alleen de situatie van het dak is te gevaarlijk om de wedstrijd te laten spelen. Heel zonde, maar het is niet anders'', aldus een woordvoerster van de KNVB.

De loting voor de volgende bekerronde - de kwartfinales - vindt nu plaats in Enschede na afloop van de wedstrijd FC Twente - Helmond Sport. Oorspronkelijk zou de trekking in Heerenveen plaatsvinden.

Roda

Door de verplaatsing van Heerenveen - PSV heeft de KNVB ook andere data moeten vinden voor de duels van beide clubs die op zondag 17 januari zouden worden gehouden.

Roda JC - PSV vindt nu plaats op dinsdag 19 januari, Heerenveen gaat een dag later op bezoek bij FC Groningen. Die duels stonden in eerste instantie voor afgelopen zondag op het programma, maar moesten door de hevige sneeuwval worden afgelast.