HAMBURG - Michael Schumacher keert terug in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen uit Duitsland viert zijn rentree op 14 maart tijdens de Grote Prijs van Bahrein in een Mercedes. Dat meldt de Duitse krant Bild dinsdagavond op haar website.

De voormalig Ferrari-coureur zou in ruil voor een salaris van 7 miljoen euro een eenjarig contract hebben ondertekend.

Sabine Kehm, de woordvoerster van Schumacher, wilde de rentree van de Duitser in de Formule 1 tegenover het persbureau DPA nog niet bevestigen.

Schumacher nam in 2006 na 250 races afscheid van de Formule 1. De coureur, die in januari zijn 41e verjaardag viert, zou afgelopen zomer Felipe Massa al vervangen bij Ferrari.

Nekblessure

Een oude nekblessure hield toen echter een terugkeer tegen. Schumacher won vijf van zijn wereldtitels in een rode Ferrari. Bij Mercedes zou Schumacher teamgenoot worden van de zeventien jaar jongere Nico Rosberg.

Vierde team

Mercedes GP, het team dat voortkomt uit het in 2009 zo succesvolle Brawn GP, zou het vierde team worden van Schumacher, die eerder uitkwam voor Jordan, Benetton en Ferrari.

De Duitser won in '94 en '95 zijn eerste titels met Benetton, de overige vijf wereldkampioenschappen schreef 'Schumi' op zijn naam in een wagen van de 'Scuderia'.