BARCELONA - Johan Cruijff kende dinsdag een succesvolle rentree als trainer. Onder leiding van de Nederlander won de Catalaanse selectie in stadion Camp Nou met 4-2 van Argentinië.

Kort voor rust opende Sergio Garcia de score.

Barcelona-aanvaller Bojan Krkic verdubbelde na de pauze de voorsprong voor de ploeg van Cruijff, die begin november officieel gepresenteerd werd als bondscoach van Catalonië.

Het betreft een erebaan, die niet meer dan twee oefenduels per jaar omvat. De Catalanen, met Ajacied Oleguer in het team, streven naar onafhankelijkheid.

Pastore

Javier Pastore bracht Argentinië met een mooi afstandsschot terug in de wedstrijd, maar Sergio Gonzalez zorgde er met een benutte strafschop voor dat de marge weer op twee doelpunten verschil kwam: 3-1.

Ook na de tweede Argentijnse treffer, van Agel di Maria, sloegen de Catalanen weer snel toe. Moises Hurtado scoorde: 4-2.

Cruijff maakte met Barcelona in Camp Nou als speler en als trainer grote furore. Op 15 mei 1996 zat de voormalig Ajacied voor het laatst als trainer op de bank. Voorzitter Joan Gaspart ontsloeg de Amsterdammer na een gelijkspel tegen Espanyol.

Maradona

Camp Nou was dinsdag ongeveer voor de helft gevuld. Op de tribune zat onder andere Diego Armando Maradona, die van 15 november tot en met 15 januari niet als bondscoach van Argentinië mag optreden omdat hij zich in oktober tijdens de persconferentie na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay grof uitliet tegenover journalisten.

Een verzoek om zijn schorsing later uit te zitten werd door wereldvoetbalbond FIFA afgewezen.

Cruijff benaderde aanvankelijk het Nederlands elftal voor zijn eerste oefenwedstrijd. De KNVB liet hem evenwel weten dat de agenda voor Oranje tot 2011 vol zit.