ZWOLLE - Er komt geen referendum over de komst van een nieuwstadion voor eredivisionist FC Zwolle. Dat heeft de gemeenteraadvan Zwolle maandagavond besloten. Eerder zijn driefractievoorzitters uit de raad bedreigd vanwege hun steun aan eenreferendum.

De gemeenteraad verwierp in maart al een referendum over dekomst van het nieuwe stadion, maar het burgerinitiatiefReferendumzwolle.nu diende met succes bezwaarschriften in. Hetburgerinitiatief wil dat inwoners van de gemeente zich mogenuitspreken over een gemeentelijke steun van 10 miljoen euro voor debouw van een nieuw voetbalstadion. De ingediende bezwaren zijn nualsnog verworpen.

Op het forum van www.referendumzwolle.nu werden defractievoorzitters van SP, D66 en Plaatselijk Belang Zwolle ernstigbedreigd voor hun steun aan de komst van een referendum. Op hetforum stonden teksten als "we zijn nog op zoek naar drie Volkertsvan der G." en "er zijn mensen in de Zwolse gemeentepolitiek dieik hetzelfde gun als Pim Fortuyn". De politie onderzoekt of debedreigingen afkomstig zijn van supporters van FC Zwolle.

Deraadsleden werden maandagavond na de stemming over het referendumgetracteerd op gebak. De supporters wilden hiermee afstand nemenvan de bedreigingen.