AMSTERDAM - Als het aan Feyenoord ligt, gaat het bekerduel van vanavond in De Kuip tegen AZ niet door. De clubleiding is van mening dat de weersomstandigheden tot gevaarlijke situaties zullen leiden en heeft de KNVB gevraagd het duel te schrappen.

"Veiligheid gaat voor alles", laat trainer Mario Been in het AD weten.

"De spelers en technische staf willen heel erg graag voetballen, want wij zitten goed in ons vel. Maar we moeten ook aan de mensen denken die naar het stadion willen komen."

De Rotterdamse club probeerde maandag met man en macht De Kuip sneeuw- en ijsvrij te krijgen. Maar met sneeuw en ijs op de stoeltjes en de trappen van het stadion lijkt het vragen om gevaarlijke situaties.

Verantwoordelijkheid

Aanvaller Jon Dahl Tomasson denkt eveneens dat het niet slim is om supporters, voor het bekerduel zijn al 40.000 toegangskaarten verkocht, naar De Kuip te laten komen. "De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar de mensen toe", legt de Deen in de krant uit.

"Als de omstandigheden in en rond De Kuip levensgevaarlijk zijn, dan kan er niet worden gespeeld. Hoe vervelend het ook is."

Doorgang

De voetbalbond laat in een reactie weten dat het bekerduel in principe door moet gaan. "De clubs hebben tijd gehad om zich goed voor te bereiden en maatregelen te treffen in en rond de stadions."

"Alleen als er zich extreme weersomstandigheden voordoen, bijvoorbeeld een heel zwaar pak sneeuw voor de wedstrijd, zullen we opnieuw met alle betrokken partijen overleg voeren."