AMSTERDAM - Na NEC heeft ook Heerenveen interesse in Rob Wielaert. De Telegraaf meldt dat Yme Kuiper, directeur van de Friezen, de verdediger van Ajax reeds gepolst heeft.

"Hij informeerde of Rob interesse heeft of niet", vertelt Kees Ploegsma aan de krant. "Het antwoord was 'ja', want Rob vindt Heerenveen een leuke, goede club."

"Het is nu aan de club om te kijken hoe Ajax erin staat en wat de mogelijkheden zijn: verhuur of verkoop", besluit de zaakwaarnemer van de 30-jarige voetballer.

Van Basten

Wielaert werd in de winterstop van het vorige seizoen door de toenmalige trainer van Ajax Marco van Basten binnengehaald. De oud-speler van FC Twente moest de jonge verdediging van de Amsterdammers gaan leiden.

Hij speelde in dat halve jaar zestien duels, maar de stijgende lijn die hij had bij de Tukkers niet doorzetten. Aan het begin van deze jaargang begon hij ook onder de nieuwe trainer Martin Jol in de basis.

Na een uiterst zwak optreden tegen PSV (4-3 verlies) verloor hij zijn plaats aan Toby Alderweireld. Sindsdien zit hij vooral op de tribune.

Contract

Het contract van Wielaert loopt nog tot medio 2011.