AMSTERDAM - FC Groningen wil Pieter Huistra na dit seizoen als opvolger van hoofdtrainer Ron Jans aanstellen. De club is met de trainer van Jong Ajax in gesprek over een meerjarig contract.

Huistra heeft van de leiding van de Amsterdamse club toestemming gekregen om met zijn mogelijke nieuwe werkgever te onderhandelen. FC Groningen maakte bekend dat het dinsdagmiddag om 14.00 uur een persconferentie geeft in het stadion Euroborg.

De Boer

FC Groningen zocht eerder vergeefs contact met Frank de Boer, assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal en trainer van het hoogste juniorenteam van Ajax.

Erwin Koeman, bondscoach van Hongarije, voelde nog niets voor een terugkeer. FC Groningen is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, omdat Jans komende zomer naar eigen zeggen na acht jaar toe is aan een nieuwe uitdaging.

Stage

Huistra liep bij Ajax stage onder Marco van Basten. Beide oud-spelers volgden samen de opleiding coach betaald voetbal van de KNVB. Hij kreeg dit seizoen de leiding over Jong Ajax, nadat Adrie Koster naar Club Brugge was vertrokken.

Huistra debuteerde als voetballer in het seizoen 1984-1985 bij FC Groningen. Hij speelde later voor Veendam, FC Twente en Glasgow Rangers. De aanvaller droeg acht keer het shirt van het Nederlands elftal.