HEERENVEEN - Iets meer dan een maand na haar zware valpartij tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Thialf heeft Marianne Timmer alweer op het ijs gestaan.

De drievoudig olympisch kampioene werkte maandag in Heerenveen een lichte training af. ''Het klopt inderdaad dat ze weer op het ijs heeft gestaan'', bevestigde haar coach Jac Orie. ''Het ging beter dan ik had verwacht.''

Timmer brak halverwege november haar hielbeen op meerdere plaatsen. Vorige week bleek uit onderzoek bij het Erasmus Medisch Centrum van Rotterdam dat het herstel zeer voorspoedig verliep.

Alle botdeeltjes bleken inmiddels weer aan elkaar gegroeid te zijn, waardoor ze heel langzaam de belasting van haar been kon verhogen.

Olympische Spelen

De schaatsster van Control hoopt nog steeds op deelname aan de Olympische Spelen, in februari. Eind deze week begint al het olympisch kwalificatietoernooi, waar de startbewijzen voor Vancouver worden verdeeld.

Er is een mogelijkheid dat eind januari een tweede kwalificatiemoment wordt gepland, waar mogelijk Timmer deelname kan afdwingen. Het is niet duidelijk of die kans zich daarwerkelijk aandient.

Daarnaast is het herstel nog erg broos. Orie kon verder niets zeggen over de revalidatie: ''Laten we maar eerst morgen de reactie van haar enkel afwachten'', zei de Hagenaar.