AMSTERDAM - Nog voordat het nieuwe wielerseizoen van start is gegaan, heeft Bjarne Riis, ploegleider van de Deense wielerformatie Saxo Bank, zijn shortlist bekendgemaakt voor de Tour de France van 2010. Op de door Riis opgestelde lijst prijken tien namen.

Kopman is de Luxemburger Andy Schleck, die tweede werd tijdens de laatste editie van de Tour.

Naast Schleck zijn ook vier Deense coureurs opgenomen in de voorlopige selectie. Matti Breschel, Jacob Fuglsang, Nicki Sorensen en Chris Anker Sørensen hebben reeds een nominatie op zak.

"Ik kan niet garanderen dat ze alle vier starten", vertelt Riis maandag tegenover Cyclingnews. "Maar er is een kans dat dat wel gebeurt. Het zijn sterke kandidaten. Ze zouden voor elk team de Tour kunnen rijden."

Optimistisch

Riis is optimistisch over de komende Ronde van Frankrijk. "Als je naar het team kijkt, is het duidelijk dat we minstens zo sterk zijn als het afgelopen jaar. We zijn nog steeds 's werelds beste team wat betreft de klassiekers."

Naast de eerder genoemde renners staan ook Fränk Schleck, Fabian Cancellara, Stuart O'Grady, Jens Voigt en Gustav Larsson op de shortlist.