AMSTERDAM - De toekomst van Romain Grosjean in de Formule 1 is nog onzeker. De Zwitser met Frans paspoort stapte afgelopen seizoen in bij Renault, maar kon naast Fernando Alonso zelden overtuigen.

Grosjean verving zeven races voor het einde de ontslagen Nelson Piquet Jr. Puntloos sloot de jonge coureur het seizoen af bij de Franse renstal.

Voor aanvang van 2010 komt de naam van de voormalig GP2-coureur dan ook niet op de lijstjes voor. Zijn 'eigen' Renault-team lijkt op zoek naar coureurs met meer ervaring en wist inmiddels Robert Kubica van BMW te halen. Het tweede zitje is nog vacant.

De hoop opgeven is voor Grosjean echter geen optie: "Nu we weten wie de nieuwe partner van Renault is en we weten dat het merk in de Formule 1 blijft, vertrouw ik er op dat ze me niet zomaar laten vallen na al het werk dat we sinds 2006 samen hebben verzet."

Ervaring

"Ik heb heel veel ervaring opgedaan in mijn zeven races aan de zijde van Fernando Alonso. We wisten geen race te winnen, maar voor mij was Fernando de beste coureur van het jaar."

"Dat ik maar drie tienden langzamer was is geen schande. Het geeft me vertrouwen voor de toekomst", aldus Grosjean tegen F1Today.nl.