ZEIST - De eredivisieduels die afgelopen weekeinde vanwege het winterweer zijn afgelast worden op zondag 17 januari ingehaald. Dat heeft voetbalbond KNVB maandag bekendgemaakt.

Die datum was al gereserveerd voor het geval er wedstrijden geen doorgang konden vinden.

Het gaat om de duels Roda JC-PSV, NAC-Ajax, FC Groningen-Heerenveen, NEC-Vitesse en FC Utrecht-FC Twente.

Zondagmiddag gingen NEC en Vitesse al akkoord met 17 januari als inhaaldatum voor de Gelderse Derby.

Mocht één van de andere clubs zich niet kunnen vinden in de nieuwe datum, dan kunnen ze nog uitwijken naar dinsdag 19 of woensdag 20 januari.

Bekervoetbal

Dan moet wel het bekervoetbal, dat deze week gepland is, kunnen doorgaan aangezien die data eigenlijk waren gereserveerd voor afgelaste bekerduels.

Daarnaast moeten ook de lokale autoriteiten akkoord gaan met een verschuiving naar een doordeweekse dag, aangezien de afgelaste duels allemaal uit oogpunt van orde en veiligheid juist in een weekeinde waren gepland.

Probleem

Ajax liet maandag via een woordvoerder al weten dat 17 januari een probleem is. De Amsterdammers keren pas in de nacht van 17 op 18 januari terug van een trainingsstage in Zuid-Afrika.

Ajax zocht inmiddels contact met NAC, dat in principe geen bezwaar heeft tegen een verplaatsing naar 20 januari. Voorwaarde is dat de lokale driehoek akkoord gaat met die datum.

Jupiler League

De zes duels die vrijdag en zondag in de Jupiler League werden afgelast zijn verplaatst naar maandag 18 januari.