ZEIST - Bondscoach Dick Advocaat van het Nederlands voetbalelftal heeft slechts achttien spelers voor de kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap van zaterdag oktober tegen Moldavië opgeroepen. Vergeleken met de laatste interland tegen Tsjechië ontbreken vier internationals.

Edgar Davids en Mark van Bommel zijn geschorst. Ruud van Nistelrooij ontbreekt om disciplinaire redenen en Jerrel Hasselbaink is niet opgeroepen. De laatste wedstrijd van de EK-kwalificatie tegen Moldavië in het PSV-stadion is niet van invloed op de eindstand in groep 3. Toch zijn er al 25.000 kaartjes voor het duel verkocht.

Nederland is al zeker van een tweede eindklassering en wordt op maandag 13 oktober tijdens een loting in Frankfurt aan een andere nummer twee van een groep gekoppeld. In twee duels strijden beide landen op 15 en 19 november om een plaats voor het EK volgend jaar zomer in Portugal.

Selectie

Selectie: Doel: Van der Sar, Waterreus; verdediging: Frank de Boer, Van Bronckhorst, Ooijer, Reiziger, Stam en Zenden; middenveld: Bosvelt, Cocu, Van der Meyde, Overmars, Robben, Sneijder; aanval: Van Hooijdonk, Kluivert, Makaay, Van der Vaart.