BARCELONA - Deportivo la Coruna blijft ook zonder Roy Makaay succesvol in de Spaanse Primera Division. De formatie gaf Atletico Madrid een flink pak slag: 5-1. Dankzij die overwinning nam Deportivo de leiding even over van Valencia.

FC Barcelona kon echter niet helpen de club daar voorlopig ook te houden. Frank Rijkaard zag zijn ploeg zondagavond, tot zijn ontzetting, in Nou Camp met 0-1 verliezen. Hij had reden genoeg de bijtende kritiek van de socios te vrezen. De Braziliaan Ricardo Oliveira schoot Valencia, naar later bleek, al na dertien minuten fraai en verdiend terug naar de top, met een punt voorsprong op Deportivo.

Barça maakte voor eigen publiek, afgezien van de beginfase, een muisgrijze indruk. De tegenvallende Ronaldinho en Kluivert lieten veel te weinig zien. Rijkaard, die ook Reiziger, Van Bronckhorst en Overmars in de basis had gezet, kon de offensieve oplossing niet verzinnen. Saviola zat zich ruim 80 minuten lang op de bank te verbijten.

De Uruguayaan Pandiani slaagt er in La Coruna vooralsnog in Makaay te doen vergeten. De spits maakte alweer zijn zesde competitietreffer. Enkele dagen eerder gaf hij PSV het nekschot, toen hij (in de championsleague-ontmoeting) een strafschop verzilverde en daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde.

Real

Real Madrid bleef op drie punten afstand van de koploper, al had de Koninklijke het in het eigen Bernabeu-stadion lang knap lastig tegen Espanyol. Kwaliteit verloochent zich echter niet. Ronaldo scoorde na rust tweemaal. Raul en Beckham deden het voorbereidende werk. De tegentreffer van Alex Fernandez viel pas in blessuretijd, toen ook Pierre Wome voor de tweede keer geel kreeg. Een late stunt zat er mede daardoor niet in. Bij Espanyol waren Bobson en Jordi Cruijff tot toekijken veroordeeld.

Celta de Vigo

Celta de Vigo is nog lang niet de ploeg die vorig seizoen deelneming aan de Champions League afdwong. De komende Europese tegenstander van Ajax verloor opnieuw, nu met 2-1 bij Malaga. Miguel Angel maakte de winnende treffer. Voor Celta scoorde Savo Milosevic.