AMSTERDAM - Marko Arnautovic, speler van Internazionale, keert op korte termijn terug bij FC Twente. De relatie tussen de Oostenrijker en zijn trainer José Mourinho is dusdanig verstoord dat de rol van de 20-jarige aanvaller lijkt uitgespeeld bij de Italiaanse kampioen.

Mourinho wil af van de gehuurde Arnautovic, meldt het Algemeen Dagblad woensdag.

Rob Groener, zaakwaarnemer van de aanvaller, kreeg dinsdag in een gesprek met algemeen directeur Mario Branca te horen dat zijn pupil ook na de winterstop niet hoeft te rekenen op speelminuten.

Niet alleen de moeizame relatie met Mourinho is reden voor de uitzichtloze situatie van Arnautovic. "Daarnaast is Inter ook niet tevreden over zijn prestaties en ontwikkeling", aldus Groener.

"Daarom is het zaak om snel een oplossing te vinden. We gaan de mogelijkheden nu op een rij zetten, maar omdat Marko na de winterstop hoe dan ook aan voetballen wil toekomen, ligt het voor de hand dat hij bij Inter zal vertrekken."

Terugkeer

Arnautovic gaf eerder aan een terugkeer naar Twente niet te preferen, maar gezien het feit dat de tukkers voor honderd procent eigenaar van hem zijn lijkt een terugkeer naar Enschede de meest waarschijnlijke optie.