TURIJN - AS Roma is zondag de gedeelde koppositie in de Serie kwijtgeraakt. De ploeg van ex-Ajacied Chivu bleef bij debutant Siena steken op 0-0. Kampioen Juventus handhaafde zich wel op de eerste plaats door een late zege op Bologna (2-1). AC Milan voegde zich zondagavond bij de ‘Oude Dame’ uit Turijn aan kop door de derby tegen Inter tot een goed einde te brengen: 3-1.

Roma-trainer Capello schreef de magere 0-0 bij Siena voor een deel toe aan de harde wind. “Dat maakte het extra moeilijk voor de spelers”, stelde hij. “Niettemin was het niet best wat mijn ploeg liet zien. Gelukkig is het nog vroeg in het seizoen.”

Juventus, met Davids als basisspeler kwam een uur in actie, speelde tegen Bologna ook al slecht. De absentie van gangmaker Del Piero (geblesseerd) woog zwaar bij de Turijnen. Tien minuten voor tijd maakte Trezeguet uit een omstreden strafschop de winnende treffer voor Juve, dat met 13 punten uit 5 duels nog ongeslagen is.

Milaan wint verdient

Milan staat eveneens op dat totaal, terwijl ook het doelsaldo hetzelfde is. Juventus heeft vaker gescoord. De voorlopig beste concurrent uit Milaan won de ‘uitwedstrijd’ tegen Inter volkomen verdiend. Inzaghi zorgde voor de 0-1 door - bedoeld of onbedoeld dat was de vraag - een vrije trap van Pirlo met het hoofd van richting te veranderen.

Nog geen halve minuut na de hervatting maakte de Braziliaan Kaka er 0-2 van. Hij kon ongehinderd een voorzet van Gatusso binnen knikken. Sjevtsjenko besliste het duel een kwartier voor tijd, omdat doelman Toldo dat daarvoor bij herhaling had voorkomen.

Andy van der Meyde

De fans van de blauw-zwarten stonden prompt op om naar huis te gaan. Invaller Obafemi Martins weerhield hen daarvan door fraai voor 1-3 te zorgen. De jonge Nigeriaan wurmde dan wel goochelde zich langs een paar tegenstanders en knalde hard en hoog raak. De kans op de 2-3 liet hij echter liggen. Coach Hector Cuper haalde Andy van der Meyde, voor de gelegenheid op de linkerflank geposteerd, al na 35 minuten naar de kant. Kennelijk uit tactische overwegingen, want de ex-Ajacied speelde zeker niet slecht.

Rode kaarten

De scheidsrechter waren op de zesde speeldag van de Serie A scheutig met rode kaarten. Maar liefst zeven spelers werden uit het veld gestuurd. Modena, op bezoek bij degradatiekandidaat Empoli, raakte Ballotta al na een kwartier kwijt maar miste hem niet. Cevoli en Lanzaro bezorgden de bezoekers na rust een voorsprong. Toen het personele evenwicht een kwartier voor tijd werd hersteld door het wegsturen van Lanzaro, bepaalde Milanetto vanaf de strafschopstip de eindstand op 0-3.