VOLENDAM - Volendam moest zondag genoegen nemen met een gelijkspel (2-2) tegen FC Zwolle. Een overwinning was verdiend geweest, maar de Volendammers verzuimden de legio kansen daarop te verzilveren. “Daarom moeten wij tevreden zijn met dit punt”, erkende interim-trainer Nijkamp van FC Zwolle.

”Er zat voor ons niet meer in dan een gelijkspel. Het ontbrak ons aan effectiviteit”, stelde Volendam-trainer Wisman vast. “Uit de vele kansen in de eerste helft hadden we minimaal twee keer moeten scoren. Daarom was een overwinning verdiend geweest.”

FC Zwolle bleek effectiever in het benutten van de kansen, waar Volendam die liet liggen. Zo strandde Tuyp op de goed uitgekomen Van der Werff en schoot Esajas alleen voor de Zwolse doelman naast. Wel kon Tuyp na 27 minuten de openingstreffer inschieten, na weifelend optreden van Van der Werff.

FC Zwolle kwam even later op gelijke hoogte ondanks het Volendamse veldoverwicht. Hristov zette met een goede actie Takak alleen voor doelman Van Westerop: 1-1. Putter had Volendam weer op voorsprong kunnen brengen, maar zijn schot ketste af op de vuisten van Van der Werff.

FC Zwolle kwam nog voor rust op voorsprong. Nadat hij eerst nog was gestuit door doelman Van Westerop en Luirink van nabij namens Volendam nog een opgelegde kans had gemist, rondde Hristov op de valreep van rust een passje van Van der Haar beheerst af: 1-2.

Ook na rust domineerde Volendam langdurig. Een kopbal van Luirink na een hoekschop van Bridji werd nog gestopt door Van der Werff. De Zwolse doelman was even later echter kansloos tegen de fraaie lob van Bridji op aangeven van Buijs: 2-2.