EINDHOVEN - John McEnroe heeft bij de Alex Tennis Classics de titel geprolongeerd. De Amerikaanse veteraan was zondag in de tweede editie van het toernooi in Eindhoven opnieuw te sterk voor de Tsjech Petr Korda, 2-6 6-3 10-8.

De 44-jarige McEnroe was de oudste deelnemer bij het toernooi. Hij won eerder dit jaar al een evenement voor oud-toppers in Brussel.

Tijdens het toernooi dubbelden Richard Krajicek en Jan Siemerink een demonstratiepartij tegen Jacco Eltingh en de Iraniër Bahrami, die de plaats van de geblesseerde Paul Haarhuis innam. Krajicek en Siemerink wonnen de superset met 10-6.

Het toernooi in Eindhoven bracht in totaal 155.000 euro op voor de hulporganisatie Memisa. Er werd ook een veiling gehouden waarbij een schilderij gemaakt door onder anderen Boris Becker, Krajicek, McEnroe, Siemerink, Haarhuis en Eltingh voor 7500 euro van de hand ging. Een actieportret van Becker, door hem ter plekke gesigneerd, was goed voor 12.000 euro. Ook werden een racket van Venus Williams (1200 euro), Monica Seles (500 euro) en Martin Verkerk (300 euro) en de schoenen van McEnroe (260 euro) geveild. Het geld gaat naar een aids-project in Zuid-Afrika.