GRONINGEN/ROTTERDAM/VOLENDAM - Ajax heeft zich zondagmiddag met moeite voorbij FC Groningen gevochten. Sonck en Mitea maakten pas in de slotfase de beslissende treffers, 1-3. Het doorgaan van de wedstrijd was enige tijd onzeker omdat zondagnacht de spelersbus van Ajax uitbrandde.

Groningen nam in de 20e minuut een voorsprong door een doelpunt van Smit. Ibrahimovic maakte zes minuten later de gelijkmaker, 1-1. Door de overwinning blijft Ajax lijstaanvoerder in de eredivisie.

Feyenoord wint van RBC

Feyenoord heeft zondag voor eigen publiek in een slechte wedstrijd een moeizame zege op RBC geboekt (2-0). Robin van Persie zorgde in de vijftiende minuut voor het openingsdoelpunt. Invaller Anthony Lurling bekroonde zijn invalbeurt ver in blessuretijd met de tweede Rotterdamse treffer.

Volendam grijpt geen winst maar gelijkspel tegen Zwolle

Volendam moest zondag genoegen nemen met een gelijkspel tegen FC Zwolle: 2-2. Ondanks een langdurig overwicht slaagden de Volendammers er niet in de winst te grijpen. Zelfs was FC Zwolle vlak voor rust op een 1-2-voorsprong gekomen door treffers van Takak en Hristov, nadat Tuyp de score voor Volendam had geopend. Invaller Bridji zorgde na rust voor de verdiende gelijkmaker.