HOCKENHEIM - Het is Christijan Albers zondag niet gelukt het kampioenschap van de Deutsche Tourenwagen Masters te winnen. In de tiende en laatste race, op het circuit van Hockenheim, werd een lekke band hem in de 26e ronde (van 37) fataal. De 24-jarige Mercedes-coureur uit Laren duelleerde op dat moment met zijn vijftien jaar oudere Duitse stalgenoot Bernd Schneider om één beslissend punt voor het kampioenschap.

Albers moest door de lekke achterband een derde pitsstop maken. Daardoor verspeelde hij zijn kansen volledig. Ook Schneider kreeg een lekke band, maar dit was in de buurt van de pits en bovendien vóór zijn verplichte tweede pitsstop. Daardoor verspeelde hij nauwelijks tijd.

De Fransman Jean Alesi (Mercedes) won de slotrace in Hockenheim voor de Zweed Matthias Ekström (Audi). Schneider eindigde als zesde en won zijn vierde DTM-titel met 68 punten. Albers, die in het seizoen vier triomfen boekte, bleef als 12e aankomende voor de eerste keer in de reeks buiten de punten. Wel werd hij met 64 punten tweede in de DTM.

Het favoriete team van Mercedes kende voor de spannendste ontknoping in het 16-jarig bestaan van de DTM veel problemen. Jean Alesi won wel, maar de Fransman was een outsider. Zowel Schneider als Albers kende in de voorbereiding veel problemen met de elektronica van de auto's. Schneider kwalificeerde zich als zesde, Albers als negende.

De overwinning op Hockenheim konden beiden daarom vergeten, maar de inzet was de algehele titel. Tot de 26e ronde was het uitermate spannend. In de slipstream van Schneider rijdend ging de linkerachterband van Albers kapot. “Jammer van die lekke band”, sprak Albers na afloop berustend, “maar mijn ploeggenoot Schneider heeft de titel wel verdiend. Ik was al zeer gelukkig met de overwinning in de vorige race, voor mijn eigen publiek, op Zandvoort.”

Schneider, zeer ervaren in de autosport tot de Formule 1 aan toe, had zitten bidden in zijn Mercedes. “De racegod is met mij geweest”, gaf hij toe. “Ik kan het nog niet goed begrijpen. Als Christijan niet elf ronden voor het einde zijn lekke band had gekregen, was het nog vreselijk spannend geworden.”

Uitslagen tiende en laatste race

. Alesi (Fra) Mercedes 37 ronden in 1.00.46,013,
. Ekström (Zwe) Audi op 0,213,
. Fässler (Zwi) Mercedes 4,295,
. Dumbreck (GBr) Opel 5,350,
. Aiello (Fra) Audi 7,303,
. Schneider (Dui) Mercedes 14,556,
. Scheider (Dui) Opel 26,709,
. Terting (Dui) Audi 32,935,
. Abt (Dui) Audi 34,340,
. Menu (Zwi) Opel 35,510,
. Albers (Ned) Mercedes 50,491,
. Bleekemolen (Ned) Opel 1.06.

Eindstand DTM

. Schneider 68 punten,
. Albers 64,
. Fässler 57,
. Ekström 46,
. Alesi 42,
. Bleekemolen 2.