DEN HAAG - Nauwelijks gehinderd door een snelle rode kaartvoor Mateja Kezman ontdeed PSV zich zaterdag simpel van ADO DenHaag. Dankzij treffers van Bouma, De Jong, Rommedahl en Robbenboekte de landskampioen een eenvoudige zege: 0-4.

Scheidsrechter Roelof Luinge gaf Kezman in de dertigste minuuteen rode kaart. De topschutter raakte in zijn honderdstecompetitiewedstrijd voor PSV tijdens een kopduel met zijn arm hethoofd van Jeffrey van As.

FC Utrecht wint bij NAC

FC Utrecht heeft bij NAC zijn tweedezege van dit seizoen behaald. De ploeg van trainer Foeke Booy wonin Breda met 2-1. NAC nam op slag van rust een voorsprong doorElmander. In de slotfase maakte De Groot 1-1. FC Utrecht won dooreen eigen doelpunt van NAC-verdediger Koning.

Roda JC leeft op

Roda JC heeft in Tilburg eengeflatteerde zege op Willem II behaald: 2-0. Sonko en Kone maaktenvoor de Limburgers de doelpunten. Voor Roda JC was het de eersteoverwinning in zes duels. Willem II liep vorige week bij Ajax (6-0)ook al tegen een nederlaag aan.

Knopper schiet Heerenveen naar winst

Richard Knopper heeft SC Heerenveen naar deoverwinning geschoten in het duel met RKC Waalwijk. Hij maakte meteen fraai afstandsschot in de 45e minuut de enige treffer. Het teamvan trainer De Haan stond vijfde en nestelde zich zaterdag door dethuiszege in de top van de ranglijst van de eredivisie.

AZ handhaaft zich in de top

AZ heeft zich door een overwinning op NECgehandhaafd in de top van de eredivisie. De Alkmaarse club versloegde UEFA Cup-deelnemer met 2-0. De eerste treffer van het duel vielal in de tweede minuut, toen aanvoerder Wijker een hoekschop vanPerez achter doelman Gentenaar kopte, 1-0. Daarna ontspon zich eenopen duel met volop kansen voor de thuisploeg. Pas in deblessuretijd maakte Elkhattabi de 2-0, uit een strafschop.