AMSTERDAM - Marianne Timmer hoopt na een snel herstel alsnog kans te maken op deelname aan de Olympische Winterspelen. De schaatsster leek Vancouver na haar val half november te kunnen vergeten, maar ziet nu toch kansen om op tijd fit te zijn.

"Ik heb de Spelen nog steeds niet uit mijn hoofd gezet", aldus de Groningse tegen het Algemeen Dagblad. "Ik voel me goed. Ik doe oefeningen die mijn voet ontzien en dat gaat lekker."

Timmer is dagelijks in het KNVB-sportcentrum in Zeist te vinden, waar zij werkt aan haar herstel. Over een week mag de gipsen spalk van haar enkel en voet. Een cruciaal moment.

"Hopelijk is het bot goed aangegroeid. Als dat het geval is, dan heb ik nog een kans", stelt Timmer, die haar zware blessure opliep na een valpartij met de Chinese Ying Yu in Heerenveen.

"Ik was tot die val zó goed in vorm en ik kan niet accepteren dat het nu helemaal voorbij is."

Kwalificatie

Als Timmer naar de Spelen wil, zal zij zich moeten richten op de tweede mogelijkheid voor Nederlandse schaatsers om zich te kwalificeren voor Vancouver.

Dit OKT2 wordt medio januari gehouden. Het grote kwalificatietoernooi tussen Kerst en de jaarwisseling komt sowieso te vroeg voor Timmer.