LONDEN - Met een eclatante triomf bij Liverpool heeftArsenal zaterdag de kop behouden in de Premier League van Engeland.De Fransman Robert Pires maakte halverwege de tweede helft hetwinnende doelpunt, 1-2. Arsenal bleef eerste met een puntvoorsprong op Manchester United dat met 3-0 Birmingham Cityoverklaste. Van Nistelrooij trapte er weer een strafschop in.

Na een moeilijke periode - opstootje tegen Manchester, en 0-0 inMoskou tegen Lokomotiv - veerde Arsenal op. Het was een riskantduel op Anfield Road. Liverpool heerste in de eerste helft. Kewellzorgde voor 1-0. Het team van Arsène Wenger had geluk toen Hyypiain de 31e minuut het eigen doel trof. Na rust werd Arsenal sterkeren zorgde Pires voor de winst. Bij Liverpool viel internationalOwen geblesseerd uit.

De voor Oranje geschorste Van Nistelrooij schoot feilloos raakvanaf de stip. De penalty was toegekend nadat doelman TaylorScholes had neergehaald. In de tweede helft scoorden Scholes enGiggs naar 3-0.

Bij Newcastle United, dat onlangs NAC afdroogde, vierde spitsAlan Shearer een jubileum. Hij scoorde tegen Southampton zijn 250edoelpunt in de league. Newcastle won met 1-0.

Tottenham Hotspur verwerkte het ontslag van manager Glenn Hoddlemet forse winst op Everton onder leiding van David Pleat, 3-0. Alledoelpunten vielen rond de rust: 43. Kanoute 1-0, 46. Poyet 2-0, 49.Keane 3-0.Titelpretendent Chelsea speelt zondag tegen Middlesbrough.