AMSTERDAM - Luis Suarez heeft een voorcontract getekend bij Chelsea. Dit meldt De Telegraaf. Ajax-directeur Rik van den Boog zegt echter niets te weten van de belangstelling die Chelsea voor zijn speler zou hebben.

De aanvaller zou na dit seizoen naar de Londense club vertrekken, aldus de ochtendkrant.

Chelsea, dat Tottenham Hotspur af zou hebben getroefd in de jacht op de handtekening van Suarez, moet nog wel een akkoord met Ajax bereiken. Daarmee is nog niet onderhandeld.

Ajax weet zelfs niets van de belangstelling van Chelsea voor Luis Suarez. Directeur Rik van den Boog heeft woensdag tijdens de jaarlijkse algemene vergadering voor aandeelhouders benadrukt dat er geen contact tussen beide clubs over de spits uit Uruguay is geweest.

Jaarvergadering

"Ik heb het Luis net op de man af gevraagd en hij weet van niets", aldus Van den Boog tijdens de jaarvergadering van Ajax tegen Voetbal International.

In de Britse media werd de aanvaller de laatste weken regelmatig gelinkt aan Manchester City en stadsgenoot United.

Straf

Een overgang komende zomer zou opmerkelijk zijn, aangezien de FIFA een transferverbod van een jaar aan Chelsea heeft opgelegd. De club uit Londen zou aanvaller Gaël Kakuta van RC Lens hebben aangezet tot contractbreuk.

Er loopt echter nog een beroep tegen die straf van Chelsea bij het Hof van Arbitrage van Sport (CAS), waardoor het CAS het transferverbod voorlopig bevroren heeft.

Suarez heeft altijd gezegd dat hij het huidige seizoen bij Ajax afmaakt en misschien nog wel langer wil blijven. Barcelona is zijn favoriete club in het buitenland. De topschutter van de eredivisie staat nog tot de zomer van 2012 bij Ajax onder contract.