ZURICH - Real Madrid heeft zich dinsdagavond op 'koninklijke' wijze geplaatst voor de achtste finales van de Champions League

De Spaanse ploeg won met 3-1 bij Olympique Marseille, mede dankzij twee treffers van Cristiano Ronaldo.

Dankzij de zege van Real Madrid had AC Milan aan een gelijkspel tegen FC Zürich voldoende (1-1) om als nummer twee in groep C door te gaan.

AC Milan was alleen bij een zege in Zwitserland helemaal zeker van plaatsing. Bij een ander resultaat was de Italiaanse ploeg afhankelijk van de uitslag in de andere groepswedstrijd.

Seedorf

Met Clarence Seedorf in het basisteam en Klaas-Jan Huntelaar op de bank kwam Milan voor de rust niet tot scoren. Het al uitgeschakelde FC Zürich deed dat dankzij Milan Gajic wel uit een fraaie vrije trap: 1-0.

In de 65e minuut kwam Milan op gelijke hoogte. Ronaldino benutte een strafschop. FC Zürich stond toen al met tien man door een rode kaart voor Rochat.

Ronaldo

Real Madrid, dat zich een bescheiden nederlaag kon veroorloven, kwam al in de vijfde minuut op voorsprong.

Cristiano Ronaldo kogelde de bal uit een vrije trap vanaf ruim 25 meter in de kruising. Zes minuten later was het alweer 1-1. Lucho Gonzalez bracht de gelijkmaker op zijn naam.

Abiol

Na de rust bracht Raul Albiol de 'Koninklijke' opnieuw op voorsprong: 1-2. Ronaldo bouwde de score daarna verder uit, maar niet voordat Lucho een strafschop had gemist.

Rafael van der Vaart werd in de 72e minuut bij Real Madrid gewisseld.

CSKA Moskou

In groep B pakte CSKA Moskou het tweede ticket voor de achtste finales, achter Manchester United. De Russen wonnen met 2-1 bij Besiktas.

Manchester United, zonder doelman Edwin van der Sar, versloeg met een gelegenheidsformatie Wolfsburg met 3-1. Michael Owen scoorde drie keer voor de Engelse ploeg.

Atletico Madrid

In groep D plaatste Atletico Madrid zich achter Chelsea en FC Porto voor de Europa League. De Spaanse ploeg verloor dinsdagavond met 0-3 van Porto.

Dankzij de remise van Hapoel Nikosia bij Chelsea (2-2) kwalificeerden de Spanjaarden zich dankzij een beter onderling resultaat tegen de Cyprioten.