Het krediet van trainer Louis van Gaal bij Bayern München is dinsdagavond in Turijn sterk gestegen. De Duitse ploeg voldeed in de afsluitende wedstrijd in de Champions League tegen concurrent Juventus aan de zware opdracht.

Met een ijzersterke zege (1-4) schaarde 'FC Hollywood' zich bij de laatste zestien. Ivica Olic was één van de grote mannen bij Bayern.

De Kroaat kreeg een strafschop mee, benut door doelman Jörg Butt, en maakte de 1-2.

Volgens Van Gaal had Bayern in mentaal opzicht een licht voordeel op Juventus. De Duitse ploeg was immers alleen gebaat bij winst.

De Italiaanse formatie kon volstaan met een gelijkspel. Dat maakte de uitgangspositie van de 'Oude Dame' kwetsbaar, meende Van Gaal.

Van Bommel

Bayern, met Mark van Bommel in het basisteam en Arjen Robben en Edson Braafheid op de bank, begon uitstekend aan het beslissende duel. Met vlot en gevarieerd aanvalsspel ging de Duitse formatie op jacht naar de openingstreffer.

Ivica Olic was in de beginfase het dichtst bij een doelpunt. Uit een voorzet van Van Bommel kopte hij op de paal.

Trezeguet

Balverlies van Martin Demichelis brak Bayern in de negentiende minuut op. Juventus, dat aanvallend nog niets had laten zien, sloeg meteen toe. Uit een voorzet van Claudio Marchisio volleerde David Trezeguet knap raak: 1-0.

Bayern was nauwelijks aangeslagen. Tien minuten later was het alweer gelijk uit een strafschop, nadat Olic door Martin Caceres was neergelegd.

Bayern-doelman Hans-Jörg Butt bleek zijn kunstje nog niet verleerd en schoot de bal van elf meter feilloos in: 1-1.

Betere ploeg

Bayern bleef tot aan de rust de betere ploeg. De manschappen van Van Gaal kwamen in het grote overwicht evenwel niet tot scoren. International Bastian Schweinsteiger had weinig succes met zijn vele afstandschoten.

Na de rust nam Bayern opnieuw het initiatief. In de 52e minuut bracht Olic zijn ploeg op voorsprong. De Kroatische international scoorde van dichtbij, nadat doelman Buffon een kopbal van Van Buyten slecht had weggewerkt. Van Bommel verstuurde de voorzet.

Nerveuze slotfase

Met Robben in de nerveuze slotfase voor Pranjic (ex-Heerenveen) hoopte Van Gaal op de bevrijdende derde treffer.

Die viel in de 83e minuut en kwam op naam van Mario Gomez: 1-3. Invaller Timosjoek maakte in de extra tijd het Duitse feestje in Turijn compleet: 1-4.