EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft in de loop van het vorige seizoen meerdere malen melding gemaakt bij de politie van zogenoemde 'bel-Chinezen'.

Dat bevestigde algemeen directeur Edwin Huybers van de eerstedivisionist dinsdag. De politie heeft de betreffende personen gevraagd zich te identificeren, maar constateerde dat er geen sprake was van strafbare feiten.

''De personen vertoonden opvallend gedrag en dat hebben we aan de politie doorgegeven. Het doorbellen van wedstrijdinformatie is echter niet strafbaar'', aldus Huybers. De 'verdachte' mensen zouden mogelijk verbonden zijn aan Aziatische websites waar gegokt kan worden op wedstrijden uit de Jupiler League.

Gokschandaal

Maandag verklaarde Eindhovenvoorzitter Ed Creemers dat de politie een onderzoek heeft ingesteld naar FC Eindhoven. ''Dat ging om de personen die wij zelf hebben aangegeven'', reageerde Huybers.

Eindhoven is niet op de hoogte van een onderzoek van de politie of de KNVB naar specifieke wedstrijden van de Brabantse club. De voetbalbond maakte vorige maand bekend dat twee duels in de Jupiler League onderzocht worden op verdachte praktijken.

Huybers: ''Er is geen enkele aanwijzing dat spelers van Eindhoven betrokken zijn bij eventuele gokpraktijken. Daar steken wij als organisatie onze handen voor in het vuur.''