BONN - Jan Ullrich keert terug naar Telekom. Datheeft de wielerstal zaterdag in Bonn bekendgemaakt. De Duitserneemt twee knechten Tobias Steinhauser en André Korff van Bianchimee. Ullrichs pr-man Rudy Pevenage treedt in dienst bij de Duitser.Pevenage zal geen functie binnen de wielerploeg bekleden.

Het boulevardblad Bild bracht zaterdag het bericht dat Ullrichmaandag een driejarig contract bij Telekom zal ondertekenen. Hijgaat volgens de krant 2,5 miljoen euro per seizoen verdienen bijTelekom. De Duitser reed van 1995 tot eind 2002 eerder voorTelekom, won de Tour in '97, twee wereldtitels tijdrijden enolympisch goud op de weg in Sydney. In de jongste Tour werd hijtweede, in dienst van Bianchi.

De hereniging werd bemoeilijkt door de controverse tussenploegleider Godefroot en diens vroegere assistent Pevenage die metUllrich bij Telekom vertrok en daardoor niet meer welkom was bij deDuitse wielerploeg. Voor dat probleem is een oplossing gevonden.Pevenage treedt in dienst van Ullrich, en niet bij Telekom.

Door de terugkeer van Ullrich heeft Godefroot volgend seizoen debeschikking over een ijzersterke formatie met toppers alsVinokoerov, Botero, Savoldelli en Ullrich.